Duurzame luiers

Home > Duurzame luiers
Filter op prijs

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Duurzame luiers, ook wel bekend als wasbare luiers, winnen steeds meer aan populariteit. Deze luiers zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers en bieden talloze voordelen. Waar je een aantal jaar geleden nog niet kon bedenken dat luiers ‘duurzaam’ zouden zijn, is het vandaag de dag steeds gebruikelijker. Met wasbare luiers draag je bij aan een gezonder milieu, maar verhoog je tegelijkertijd het comfort voor je kindje en denk je ook aan de eigen portemonnee.

Wist je dat luiers duurzaam kunnen zijn?

Als je deze vraag tien jaar geleden stelde, hadden veel mensen deze met nee beantwoord. Tegenwoordig zijn wasbare luiers in veel gezinnen niet meer weg te denken. De luiers zijn gemaakt van wasbaar materiaal, waardoor ze herbruikbaar zijn en minder afval veroorzaken.

Dit heeft een positieve impact op het milieu, omdat de enorme hoeveelheid wegwerpluiers die in de stortplaatsen belanden wordt verminderd. Van de geboorte van je kindje, tot het zindelijk worden, gebruikt een gemiddeld gezin zo’n 7.000 wegwerpluiers. Dat is ontzettend veel kilo aan afval op jaarbasis.

“Het materiaal is gemakkelijk in de was mee te nemen, waardoor de luiers milieuvriendelijk zijn en je op lange termijn ook denkt aan de eigen portemonnee.”

Maar er zijn meer voordelen van duurzame luiers

Naast de milieuvriendelijkheid zijn duurzame luiers ook voordelig op financieel vlak. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn dan die van wegwerpluiers, bespaar je op de lange termijn aanzienlijk geld. Doordat je de duurzame luiers kunt hergebruiken, hoef je niet voortdurend nieuwe luiers aan te schaffen. Dit maakt duurzame luiers een kosteneffectieve keuze voor jullie als ouders.

Bovendien zijn duurzame luiers ontworpen met het comfort van je kindje in gedachten. Ze zijn vaak gemaakt van zachte en ademende materialen, waardoor de kans op huidirritatie en luieruitslag wordt verminderd. Daarnaast bieden ze een goede pasvorm en zijn ze verstelbaar, zodat je ze kunt aanpassen aan de groei van je kindje.

Met milieubewuste luiers draag je bij aan een betere wereld

Met een wasbare luier of zwemluier draag je bij aan een beter milieu. En dat is een mooie bijkomstigheid, gezien de vele andere voordelen! De wasbare luiers van Bumsies zijn verkrijgbaar in verschillende grappige en stoere printjes. Van tropische kleuren tot dansende aapjes en van stoere piraten tot luiers in jeansstijl, bij ons vind je ze!

Bestellen kan gemakkelijk in onze gebruiksvriendelijke webshop. Selecteer de gewenste producten en ontvang de luiers binnen enkele werkdagen op de mat!